Τα υλικά σε ρολό απαιτούν ειδικό χειρισμό, γι’ αυτό και η Zünd διαθέτει στην αγορά συστήματα roll-off που μπορούν να χειριστούν ακόμη και τα πιο απαιτητικά υλικά. Ειδικότερα, η μονάδα Cradle Feeder όπως αρχικά παρουσιάστηκε το 2017, έχει αποδειχθεί μια επιτυχημένη λύση για την τροφοδοσία μεγάλης ποικιλίας υφασμάτων (ρολά έως 100 kg).

Για να κάνει αυτό το προϊόν ακόμη καλύτερο, η Zund προχώρησε σε πλήρη επανασχεδιασμό με σύγχρονες smart τεχνολογίες. Το βελτιωμένο σύστημα  αυξάνει τη λειτουργικότητα και αποδοτικότητα του κοπτικού μηχανήματος αποτελώντας μια σημαντική επένδυση για όσους βρίσκονται στη βιομηχανία της κλωστοϋφαντουργίας.

Όπως και ο εξαιρετικά επιτυχημένος προκάτοχός του, στο κέντρο του διαθέτει μια βάση που αποτελείται από κυλίνδρους και ταινίες μεταφοράς που προωθούν το υλικό στην περιοχή εργασίας του κοπτικού μηχανήματος. Εάν χρειαστεί, το κλειστό μηχάνημα ρυθμίζει την ταχύτητα κίνησης και εγγυάται την τροφοδοσία του υλικού χωρίς τσακίσεις. Εάν ο αισθητήρας εντοπίσει κάποια ιδιαιτερότητα π.χ. ρολά με ακανόνιστα άκρα, ο τροφοδότης προσαρμόζει αυτόματα την οριζόντια ευθυγράμμιση της βάσης. Τέλος, η λειτουργία γρήγορης επαναφοράς εξασφαλίζει ότι το υλικό τυλίγεται σφιχτά μετά την επεξεργασία.

Συνολικά, το νέο Cradle Feeder 100 διαχειρίζεται τη διαδικασία με ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια. Προαιρετικά μπορεί να έχει ενσωματωμένη τη δυνατότητα διακοπής (cut-off ), είτε με αυτόματη είτε με χειροκίνητη ενεργοποίηση. Η λειτουργία cut-off σημαίνει διακοπή σε ένα προκαθορισμένο σημείο, αλλαγή ρολού και προετοιμασία του νέου χωρίς να σταματάει και η παραγωγή –  το κοπτικό συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του.

Ο πίνακας ελέγχου έχει επίσης εξελιχθεί, τόσο εργονομικά όσο και τεχνολογικά. Αυτό περιλαμβάνει μια μεγαλύτερη οθόνη αφής καθώς και τη δυνατότητα λειτουργίας του τροφοδότη βάσης και από τις δύο πλευρές. Επιπλέον, είναι δυνατή πια η προεπιλογή, αποθήκευση και διαχείριση παραμέτρων για διαφορετικά υφάσματα.

Το Cradle Feeder 100 είναι άμεσα διαθέσιμο για τις σειρές S3, G3 και D3 (σε πλάτος 1800, 2270 και 3210 mm).

Μάθετε περισσότερα